Vragen over steigerhout

Wat is steigerhout voor hout?

Steigerhout is veelal snel groeiend naaldhout van Europese afkomst en kan soms uit diverse soorten bestaan. Er zit dan wat grenen en soms lariks doorheen maar het overgrote deel is van vurenhout. Dit hout is vrij zacht, taai, veerkrachtig en gemakkelijk bewerkbaar. Het hout draagt de naam steigerhout omdat het gebruikt wordt als loopplanken op bouwsteigers of havensteigers. Tegenwoordig wordt het hout veel gebruikt in de meubelindustrie om meubilair van te maken.

Hoe zit het met splinters?

Er is geen hout op de markt dat geen splinter kan geven, zo ook steigerhout. Door zorgvuldig te schuren beperken wij het tot een minimum. Een ander voordeel van snelgroeiend vurenhout is dat als het splintert, het zachte splinters zijn.

Moet steigerhout worden behandeld bij buiten gebruik?

Gebruikt steigerhout heeft al lange tijd buiten op steigers gelegen zonder zware achteruitgang. U zult merken dat het net als teakhout in de jaren meer vergrijsd. Het is echter wel verstandig om tuinsets die buiten staan in het najaar op een tegel of steen te zetten i.v.m. optrekkend vocht. Dit zal de levensduur van de meubels zeker verlengen.

Hoe verwijder je  groene aanslag van de buitenmeubels?

Door het hout te schrobben met een zachte borstel en er eventueel wat anti-algenmiddel over gieten om de groene aanslag te verwijderen. Wij raden aan dit in het voorjaar te doen. Groene zeep oplossen in heet water is ook een goed middel i.p.v anti-algenmiddel en is milieu vriendelijk. Soda in het water oplossen heeft het zelfde effect en helpt daarnaast ook heel goed met het verwijderen van vetvlekken.

Is steigerhout geschikt voor binnen gebruik?

Ja, u kunt dit gerust binnen gebruiken. Echter als het door en door droog is, kan het voor allerlei binnentoepassingen worden gebruikt. Te denken aan kasten, bedden, stoelen, bureautjes, badkamermeubels, tafels etc.

Is er een showroom?

Nee wij hebben een werkplaats. wij hebben wel altijd enkele meubelstukken op voorraad of werk aan een meubelstuk, maar houden echter geen grote voorraden, dit is omdat wij vooral maatwerk leveren. Wilt u toch even langs komen dan kunt u het beste contact opnemen via mail of telefonisch op 06 -145 54 828

Wanneer zijn de meubels leverbaar?

Al mijn meubels worden op maat, en naar wens, voor de klant gemaakt. wij hanteer een gemiddelde levertijd van 1 maand.

Bezorgen wij ook?

U kunt de meubels afhalen maar wij kunnen deze ook tegen vergoeding bij u thuis bezorgen. De afleveringskosten liggen tussen de €25 en €75 afhankelijk van de afstand. Kleine meubilair kan via de post verstuurd worden. Tijdstip en datum van levering wordt altijd overlegd met de klant.

Hoe verloopt de betaling?

U betaalt bij aflevering (contant) of u betaalt vooruit via overschrijving.

Offerte aanvraag?

Interesse in een van onze steigerhouten creaties? Vraag vrijlbijvend een offerte aan.
Aanvraag

Offerte aanvraag?

Interesse in een van onze steigerhouten creaties? Vraag vrijlbijvend een offerte aan.
Aanvraag